fbpx

Arvostettu liikunnallinen ja itsenäinen työ, joka sopii erilaisiin elämäntilanteisiin

Varhaisjakajien mielestä työn parhaita puolia ovat sen tarjoama palkallinen hyötyliikunta ja itsenäisyys. Usein korostuu myös se, että jokainen päivä on vapaapäivä, sillä jakajan työ on jo tehty, kun muut vasta heräilevät töihin.

Suomalaisilla sanomalehdillä on lähes miljoona varhaisjakotilaajaa, ja he arvostavat jakotyön erittäin korkealle saadessaan lukea uutiset oman alueensa paperilehdestä aamukahvin kanssa.

Varhaisjakelu on yötyötä ja siksi jakajat ovat täysi-ikäisiä. Jakajina työskentelee noin 6000 jakajaa ja heistä 20 prosenttia käyttää työkielenään jotain muuta kuin suomea. Edustettuna on jopa 70 eri kansalaisuutta.

Jakotyö sopii monenlaisiin elämäntilanteisiin kuten opiskelijoille, eläkeläisille, lisätyötä haluaville, sapattia pitävälle, hoitovapaalla olevalle, työttömälle tai jopa päätyöksi. Olennaista on, että he kykenevät rytmittämään elämänsä niin, että yöllä yötyö onnistuu.

Useimmiten jakokelit ovat kohdallaan, mutta tarvittaessa jakajat osaavat varustautua kulloiseenkin säätyyppiin sopivasti.

Julkaistu
Kategoria(t): Yleinen