fbpx

Varhaisjakajan tärkein työväline on matkapuhelin

Varhaisjakelut alkavan yleensä alueesta riippuen yöllä klo 1–2 ja päättyvät klo 6–7. Jakaja työskentelee keskimäärin 3–4 tuntia yössä, mutta joskus työkokonaisuudet voivat olla hieman pitempiä. Pääosin reitit ovat autoreittejä, mutta taajamien keskustoissa on myös pyörä- tai kärryreittejä ja joillain toimijoilla sähköpyörä- tai sähkökärryreittejä. Jakelut alkavat nykyään monin paikoin sisätiloista, missä jakajat voivat lehtiä odotellessaan kokoontua juomaan kahvit ja päivittämään kuulumisia.

Jakajan tärkein työkalu on nykyään sähköinen jakokirja eli kännykkäohjelma, jossa reitin osoitteet ovat jakojärjestyksessä ja niiden kohdalla näytetään kuhunkin osoitteeseen jaettavat tuotteet. Ohjelma toimii myös viestintäkanavana.

Jakelu on nykyään hyvin monipuolista, sillä jakelussa voi olla sanomalehtien lisäksi myös muuta postia kuten kirjeitä, aikakauslehtiä, kaupunkilehtiä, mainoksia tai jopa pienpaketteja. Nämä kaikki lihottavat jakajan kukkaroa.

Julkaistu
Kategoria(t): Yleinen